Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Rozhovor o design špercích a českých ženách - Naše rodina

Naše rodina se zeptala:

Vyrábíte šperky u nás ne úplně obvyklé z minerálů, kde se inspirujete?

Vlastně úplně všude, na cestách, na výstavách současného šperkařského designu, naposledy tento týden v Barceloně...:).Johana_Kroupova.jpg (405 KB)

 

Kupují české ženy šperky z minerálů nebo chtějí více "klasiku"- zlato?¨

Řekla bych, že už i u nás se ženy zdobí originálními šperky a nejen zlatými a bižu šperky sériové výroby. Chtějí se odlišovat a nosit šperk kvalitní z dobrého materiálu. Oproti jiným zemím....šperk je pořád trochu unifroma, ale najde se mnoho žen, které si vyberou neotřelý šperk nebo si ho nechají i navrhnout. Minerály u nás nejsou tak oblíbené jako v jiných zemích Španělsku, Řecku, Itálii,apod. Velmi oblíbené jsou sety náhrdelníku a náušnic a pozor! - nemusí úplně přesně ladit. 

 

Kde můžou naše ženy kupovat takovéto šperky?

U nás je hodně dobrých šperkařů, ale jsou drazí a platí se značka nebo se ztratí na různých webech, kde se prodává hromadně, to je škoda. Doporučila bych butiky v centrech velkých měst a hledat na internetu. I když prstýnek on-line kupovat nedoporučuji...Také on-line šperkaři často umožńují prodej v ateliéru nebo ve své dílně....Kdo si chce ohmatat - má možnost přijít:-).

 

Jsou takové umělecké šperky drahé?

Jak kde. Někde se platí provoz drahého obchodu, značka...Já se snažím nabízet ceny pouze za materiál a práci.

 

S čím pracujete? Máte nějakou motivaci?

Především s minerály, z kovů pak se stříbrem, chirugickou ocelí a pozlacenou ocelí nebo stříbrem...I zlato občas zakomponuji, ale tím se ceny zvyšují. Jsem "levný" umělecký šperkař:-), nechci předražovat.. a také se nechci za své výrobky stydět ani za několik let...