Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Minerální kameny a jejich magie

Každá  žena se ráda zdobí šperky ze stříbra, zlata i šperky z chirurgické oceli. Originální šperky, náhrdelníky a náušnice vyrábím  s láskou a respektem k přirozenému ženství. Šperky, které podtrhují osobnost každé dámy i dívky a nejsou sériové. Doslova magická moc je připisována minerálům, které jsou důležitou a zásadní součástí mých šperků. Jde o vlastnosti minerálů  ( léčivé, podporující určité vlastnosti, situace ).  Mé šperky s minerály obsahují často tyrkys, jaspis, ametyst, citrín a další kameny.

mineraly.jpg (76 KB)

Tyrkys - je považován za velice účinný léčivý krystal, jenž přináší obnovu duševních a fyzických sil. Jeho moc byla odpradávna využívána pro amulety. Pokud se tyrkys umístí na krční čakru například v podobě náhrdelníku, údajně osvobozuje duši a zlepšuje komunikaci mezi hmotným a duchovním světem. Tyrkys rovněž podporuje růst životní síly a všech tvůrčích schopností, pomáhá zachovat klidnou mysl a zároveň odvádí sklony k sebepoškozování. V citové oblasti navozuje vnitřní klid a stabilizuje proměnlivé nálady. A nyní jedna vlastnost, která může být podnětná pro muže, aby ženu svých snů obdaroval právě šperkem s tímto kamenem: podporuje romantickou lásku.

Vyrábím také šperky pro ženy s citrínem. Citrín byl již ve středověku používán jako kámen, který měl svého majitele chránit před útrapami na cestách. Magické schopnosti citrínu sem zařazují i zbavení se nočních běsů a zlých snů, stejně jako čištění čaker, rozpouštění negativních energií a dodávání sebedůvěry. Citrín je především označován za kámen moudrosti. Šperk s citrínem své majitelce může pomoci v rozvoji intelektuálních a tvůrčích schopností a dokonce pomoci v řešení problémů. Cirtrín je také zlatý kámen, který pohlcuje sluneční energii a působí pro toho, kdo jej nosí jako slunce - hřejivě, příjemně. Je to také kámen hojnosti, úspěchu a prosperity.

Dalšími kameny, s kterými ráda pracuji, je achát (existuje mnoho typů achátu), jaspis, křemen, akvamarín, mořský korál růženín tygří oko., a další.. Kombinuji záměrně kámen polodrahokam s barvenými křišťály - kříšťál umocňuje působení minerálů a je lehčí jako materiál pro náušnice, aby nebyly těžké. Křišťály přidávám úmyslně všude, aby kombinace byla nejen estetická, ale i působila společně s léčivými vlastnostmi minerálů, perel. korálů, apod.

Za zmínku stojí též krystaly - jde o broušené skleněné  barvené  krystalky čistého skal nebo s různými příměsy - i kovovými částečkami, ketré pak opalizují  nádherně se lesknou. Krystaly každý kámen umocňují, zvyšují jeho samotné vlastnosti. Pokud je čistý krystal použit samostně nebo s minerály ,působí jako čistič. Pročistí vše kolem nás, odvede z duše i těla"nánosy" . Propustí světlo do naší duše. Záleží i na barvné kombinaci - modrá je zklidňuící, oranžová probouzí energii, zelená uklidňuje smysly, černá a hndědá nás spojuje se zemí, červená podněcuje naše emoce, lásku k druhým, dodává sílu, růžová podporuje lásku k nám i k ostatním. Fialový krystal pdněcuje duchovní síly, fantazii, tvůrčí energii.Je to duchovní barva. Žlutavé krystaly jsou jako slunce. zahřejí duši i tělo, dodají dobrou náladu. 

Jaspis - tento kámen je velmi různorodý a vlmi blahodárný. Barevně můž být od hnědé a červené po zelený, žlutavý, s černými skvrnami (jaspis zebra), zelenkavý atd. Stejně tak je velmi různorodý co se týká působení. Hnědý a červenohnědý jaspis je kámen, který nás spojuje se zemí, sílu země spojuje s námi, posiluje nás, psychicky i fyzicky a umožňuje stát pevně na zemi . Pomáhá pří bolestech zad, nohou, při trávicích potížích, při úzkosti ,strachu a trémě nás ukotvuje, zmírňuje tyto nepříjemné  pocity. Je to tak silný a jedinečný kámen, že působí i na jedince, kteří jsou vůči minerálům jinak imunní... Užívám ho vemi často, protože má kromě krásy i tyto vlastnosti i na naše tělo a duši.

Sodalit - kásný modrobílý minerál. který působí velmi protizánětlivě a je výborný čistič. Čistí krásné pleť i orgány, které jsou unavené a potřebují pročistit (játra, ledviny). Působí dobře i na krvetvorrbu. 

Achát - kámen otevřený všem neduhům psychickým a fyzickým - pokud si vyberete podle barvy, struktury a žilkování, které se vám líbí ,kámen je pak ten váš "pravý". Dá se říct, že achát odstraní  to, co vás mometálně nejvíce trápí...Může to být alergie, i tréma, bolet hlvavy i smutek. Jsou to ne chronické,ale "akutní" věci, v těch achát pomáhá nejvíce. Hodně achátů je barvených,ale to nesouvisí s jeho účinky..

Růženín - kámen lásky, naděje, optimismu a spirutualiy. Pokud někoho milujete, zvolte jako dárek růženín. Lásku ve vaší duši umocňuje a působí i proti špatné náladě a "naštvanosti" na lidi kolem. Dodává sílu k odpuštění a i lásce k sobě samému .Fyzicky  pak působí tak, jako když je člověk potěšený, milující a spokojený se sebou i s lidmi kolem něj. Je to kámen čistoty, často se užvá na růžencích a kámen pro meditaci, modlitbu.