Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Doporučujeme

3 originální kameny ve špercích a jak na nás působí
Šperky zdobené kameny jsou okouzlujícími doplňky, které podtrhují naši přirozenou krásu, mohou ale také pomoci naší duši i tělu. V tomto článku vám představíme tři méně obvyklé druhy kamenů používané ve šperkařství i jejich vlastnosti.


Něžný morganit přináší harmonii
Jemně růžový drahokam ocení romantické ženy. Šperk s morganitem dokáže upoutat, ale stále působí decentně a elegantně. Umí zjemnit rysy v obličeji a dodat mladistvý vzhled.
Někdy se morganit označuje jako andělský kámen, má uklidňující účinky a dobře působí zejména na partnerské vztahy. Umocňuje pocit sounáležitosti a lásky a může pomáhat lépe si s partnerem porozumět. Skvěle se hodí pro Býky, Váhy a Vodnáře.


Mystický labradorit bojuje s negativní energií
Tento kámen má naprosto specifickou barvu a strukturu. Na tmavém základu můžeme pozorovat hru barev s odlesky modré, fialové či zelené. Jeho tajuplnost okouzlila i šperkaře z ateliéru Klenota v srdci Prahy, kteří ho zařadili do kolekce s názvem Seasons.
Labradorit podporuje intuici a kreativitu a přináší úlevu od stresu. Dobrý vliv má také na hormonální rovnováhu. Ze znamení ho umí obzvlášť dobře využít Raci, Kozorozi a Ryby.


Výrazný tanzanit mobilizuje vnitřní sílu
Tanzanit je modrofialový drahokam z africké Tanzánie. Jeho původní barva je hnědá a svůj obdivovaný odstín získává až díky působení vysokých teplot. V kombinaci s bílým zlatem je nepřehlédnutelný a vynosíte ho na události všeho druhu.
Nošení šperků s tanzanity má vnášet do života soulad a pomáhat s těžkými životními situacemi.
Tento kámen se také považuje za symbol zrodu, a proto se ujal jako dárek k narození dítěte. Jeho pozitivní vliv budou nejvíce vnímat Vodnáři a Střelci.

Neokoukaných, mocných kamenů je samozřejmě mnohem více. Aby vám i jejich přítomnost co nejvíce prospívala, radíme dát na intuici. Tak jistě najdete ty, které vám přirostou k srdci.